Van 4 t/m 10 juni 2018 is de Week van de Jonge Mantelzorger, voor het eerst nu ook in Noord-Brabant.

 

Aangejaagd door Vanzelfsprekend!?, het Bossche platform voor Jonge Mantelzorgers, hebben 12 gemeentes de handen ineen geslagen om een gezamenlijke beweging naar bewustwording te starten. 

Met als doel: meer er- en herkenning voor Jonge Mantelzorgers!

 

De Week van de Jonge Mantelzorger staat in het teken van de bewustwordingscampagne ‘Ik Zorg, Ik Zorg, Wat Jij Niet Ziet’. Via posters, ansichtkaarten, commercials, deze website en Facebook pagina wordt aandacht gevraagd voor de ‘onzichtbaarheid’ van de groep jonge mantelzorgers. In de twaalf gemeentes vinden daartoe uiteenlopende activiteiten plaats. Deze verschillen van feestelijke openingen tot gastlessen en lotgenootavonden tot trainingen van professionals. 

IK ZORG IK ZORG WAT JIJ NIET ZIET

DEELNEMERS 2018

De Week van de Jonge Mantelzorger is de start van een langdurige samenwerking tussen 12 Brabantse gemeentes en welzijnsorganisaties. Gezamenlijk rollen zij deze campagne uit. Door elkaar te inspireren en expertise uit te wisselen wordt het Brabantse aanbod met betrekking tot jonge mantelzorgers verbreed en verbeterd. Zie hieronder de deelnemers en contactgegevens:

1 OP DE 4 JONGEREN GROEIT OP MET ZORGEN

 

EVENTS

In het kader van De Week van de Jonge Mantelzorger organiseren de deelnemende organisaties diverse activiteiten. Deze vinden zowel tijdens de week als daarna plaats. 

CONTACT

De Week van van de Jonge Mantelzorger is een samenwerking tussen 12 Brabantse gemeentes en een initiatief van Vanzelfsprekend!? | Platform voor Jonge Mantelzorgers.

Wilt u meer weten over Vanzelfsprekend!? of heeft u interesse in deelname voor deelname aan de Week van de Jonge Mantelzorger 2019?

 

Neem dan contact op met Bart van Velzen

bart@vanzelfsprekendjmz.nl | 0627319179

Bedankt! Bericht verzonden.

 

NIEUWTJES

Grote namen bij
Kick Off Den Bosch

Michelle van de Ven, Pault Walthaus
en Hans Tervoort nemen plaats in het Wie van de Drie-panel.
Raden ze wie de jonge mantelzorger is?

IN DE KRANT

Het Brabants Dagblad besteedde 29 mei aandacht aan de Week! Voor het volledige artikel, klik op het pijltje. 

Veel activiteiten voor jonge mantelzorgers!

Het jongerenwerk (LEV Groep) in Son en Breugel en Nuenen organiseren
veel toffe activiteiten (van lasergamen tot een breakdanceworkshop)